Aktuelt

Lars Nymo Trulsen

Banksjef Lars Nymo Trulsen i møte med elever ved Tromstun ungdomsskole. (Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN, Krysspress)

Slik har ungdom lært opp banken

I løpet av fem år har ungdomsskoleelever gitt tilbakemeldinger som preger SpareBank 1 Nord-Norge.

I fem år har Lars Nymo Trulsen besøkt ungdomsskoler for å fortelle elevene om økonomi og karrierevalg. Besøkene hans har gitt elevene kunnskap – men de har også gitt banken kunnskap om hvordan den må endre seg for å møte fremtiden.

Store endringer på fem år

– Ungdommen påvirker hele tiden det vi er nødt til å strekke oss etter for å være en god bank for folk og næringsliv i Nord-Norge, sier han, og mener påminnelsen blir tydelig når banken trer ut av egen posisjon og møter ungdommen på deres egen arena.

– Merker du forskjell på de 15-åringene du møter i dag, og de du møtte for fem år siden?

– Ja! Jeg merker en stor forskjell, og jeg ser at det har skjedd ganske mye på fem år. Ungdommen er blitt enda mer digital på disse fem årene. Ting går fortere. De har en vanvittig tilgang på kunnskap, og det preges de av. De er langt mer aktive i diskusjonene enn hva tilfellet for dem jeg møtte for fem år siden, forteller han.

Nye vaner fremtvinger endringer

15-åringenes interesser og vaner kommer til å påvirke både SpareBank 1 Nord-Norge og andre som skal levere varer og tjenester for de neste generasjonene.

– Vi vet jo at dette er fremtidens kunder. Og ansatte! De er fremtidens kolleger. Derfor suger vi til oss det vi klarer i møtet med dem, fordi vi er avhengige av de signalene som kommer fra denne gruppa for å tilpasse oss kravene som venter oss i fremtiden. Men de er tydelige. Og endringene som har skjedd i denne aldersgruppa er også tydelige, mener Lars Nymo Trulsen.

Jeg ser at det har skjedd ganske mye på fem år. Ungdommen er blitt enda mer digital på disse fem årene. Ting går fortere. De har en vanvittig tilgang på kunnskap

Banksjef Lars Nymo Trulsen

Les også:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

Fremover
Nordlys
Lofotposten
iTromsø
Rana Blad
SpareBank 1 Forvaltning
Vesterålen Online
Bakehuset Nord-Norge
Krysspress
Harstad Tidene
Framtid i Nord
Violet Road
iFinnmark
SpareBank 1 Finans Nord-Norge
Lyngenlam
Troms Folkeblad
Helgelendingen
Snakk
SpareBank 1 Regnskapshuset
Avisa Nordland
Ishavskraft
EiendomsMegler 1
Sparebank 1 Nord-Norge
Premiér AS