Videoer

Derfor gir fjellbeitet kjøttkvalitet

Fjellbeitet er så næringsrikt at de slakteklare lammene inneholder like mye Omega 3 som sjømat!

Publisert: 30. september 2015 10:59

– Det er en forskningsrapport fra «Skog og landskap» som slår fast at Lyngen har landets beste beite, og dette gir seg utslag i kvaliteten på kjøttet som produseres herfra, forteller Kirsti Sollid.

Med bakgrunn både som sauebonde og en lang årrekke innen arbeid med foredling og salg, er hun opptatt av alle de faktorene som bidrar til å forbedre smak og kvalitet.

– Det er et klart mål at slakteklare lam fra Lyngen ikke skal ha spist kraftfôr, erklærer hun.

Se flere:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

Altaposten
Harstad Tidene
SpareBank 1 Forvaltning
SpareBank 1 Regnskapshuset
Helgelendingen
Krysspress
Lofotposten
Premiér AS
Lyngenlam
Rana Blad
Vesterålen Online
Nordlys
Avisa Nordland
EiendomsMegler 1
iTromsø
iFinnmark
SpareBank 1 Finans Nord-Norge
Brødrene Ingebrigtsen
Violet Road
Troms Folkeblad
Bakehuset Nord-Norge
Snakk
Ishavskraft
Fremover