Videoer

Derfor gir fjellbeitet kjøttkvalitet

Fjellbeitet er så næringsrikt at de slakteklare lammene inneholder like mye Omega 3 som sjømat!

Publisert: 30. september 2015 10:59

– Det er en forskningsrapport fra «Skog og landskap» som slår fast at Lyngen har landets beste beite, og dette gir seg utslag i kvaliteten på kjøttet som produseres herfra, forteller Kirsti Sollid.

Med bakgrunn både som sauebonde og en lang årrekke innen arbeid med foredling og salg, er hun opptatt av alle de faktorene som bidrar til å forbedre smak og kvalitet.

– Det er et klart mål at slakteklare lam fra Lyngen ikke skal ha spist kraftfôr, erklærer hun.

Se flere:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

Bakehuset Nord-Norge
Lofotposten
Violet Road
EiendomsMegler 1
Rana Blad
Krysspress
Lyngenlam
iFinnmark
SpareBank 1 Forvaltning
Troms Folkeblad
Snakk
SpareBank 1 Regnskapshuset
iTromsø
Harstad Tidene
Brødrene Ingebrigtsen
Helgelendingen
Premiér AS
SpareBank 1 Finans Nord-Norge
Ishavskraft
Fremover
Framtid i Nord
Vesterålen Online
Sparebank 1 Nord-Norge
Nordlys