Videoer

Unge planer møter fremtiden

Med økonomi på timeplanen får ungdom lov til å drømme om egen fremtid.

Publisert: 26. oktober 2015 10:42

Disse drømmene viser seg raskt å bli svært realistisk, konstaterer banksjef Lars Nymo Trulsen i SpareBank 1 Nord-Norge, som har hatt ansvar for undervisningsopplegget for ungdomsskolen i fem år.

– Vi har et ønske om å bidra til at ungdom i ungdomsskolen får et mer bevisst forhold til økonomi og til egen karriereplanlegging. Men vi har ikke noe ønske om å frata noen drømmer – snarere tvert imot, påpeker han.

Derfor handler ikke undervisningen om å finne yrker med de beste fremtidsutsiktene eller det høyeste lønnsnivået, men at elevene skal finne seg selv i en fremtid hvor de får utnyttet egne interesser, ferdigheter og verdier – og gjerne også drømmer. Og Trulsen, som selv tok økonomisk utdannelse og i dag har jobbet i mer enn ti år i SpareBank 1 Nord-Norge, deler gjerne av egne erfaring.

– Jeg fikk selv være profesjonell fotballspiller i to år. Jeg klarte ikke å «slå igjennom» og jeg tjente ikke særlig mye penger i denne tida. Men jeg fikk følge drømmen min. Å mislykkes når du følger en drøm, er ikke noe nederlag, men lærdom du kan bruke når du skal prøve å følge nye drømmer, sier han.

Se flere:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

Rana Blad
Ishavskraft
EiendomsMegler 1
SpareBank 1 Regnskapshuset
SpareBank 1 Finans Nord-Norge
iFinnmark
Troms Folkeblad
Altaposten
Helgelendingen
Fremover
iTromsø
Premiér AS
Violet Road
Krysspress
Nordlys
Sparebank 1 Nord-Norge
Snakk
SpareBank 1 Forvaltning
Vesterålen Online
Harstad Tidene
Framtid i Nord
Brødrene Ingebrigtsen
Lyngenlam
Bakehuset Nord-Norge