Aktuelt

Agenda Nord-Norge

Halvard Rundberg lanserte «Vi som elsker Nord-Norge» under konferansen Agenda Nord-Norge.

Lansert ved Agenda Nord-Norge

– Jeg klarer ikke å leve uten Nord-Norge, erklærte Halvard Rundberg da han lanserte «Vi som elsker Nord-Norge» under konferansen Agenda Nord-Norge.

Foran over 400 deltakere fra hele landsdelen forklarte Rundberg bakgrunnen for konseptet.

– Dere inviteres nå til å bli med på en historisk markedsføringskampanje, der målet er å motivere nordnorske forbrukere til å bli flinkere til å handle lokalt – og nordnorske bedrifter til å bli mer bevisste på å bruke lokale leverandører. Hvis hver enkelt av oss bruker litt mer av forbruket vårt på å velge for eksempel nordnorsk mat, nordnorsk strøm eller nordnorsk musikk, så vil resultatene samlet bli ganske store. Vi vil øke den nordnorske lønnsomheten, og slik kan vi bli i stand til å skape gode lokalsamfunn – og gode liv, forttalte han.

Agenda Nord-Norge ble i år avviklet i Bodø, og er et årlig møtested for beslutningstakere og næringsaktører i nord, arrangert av Sparebanken Nord-Norge, NHO og LO. I mer enn et halvt år i forveien var det klart at dette skulle være arenaen der prosjektet «Vi som elsker Nord-Norge» skulle lanseres. At konseptet skulle presenteres av Halvard Rundberg var også åpenbart; Rundberg er kjent fra Violet Road – og Violet Road er ambassadører for «Vi som elsker Nord-Norge», og prosjektets ansikt utad.

– Jeg opplevde at både interessen og begeistringen for «Vi som elsker Nord-Norge» var stor under konferansen – og at den positive responsen var uavhengig av bransje eller geografi, forteller Kjetil Emil Olsen.

Han var blant deltakerne under Agenda Nord-Norge, men er samtidig styreleder i VENN AS – nonprofit-selskapet som eier rettighetene til konseptet «Vi som elsker Nord-Norge».

– Viktigst nå er at begeistringen gir seg utslag i at bedrifter ønsker å delta i dette prosjektet. Jo flere aktører som vil delta i kampanjen, jo større er mulighetene for at vi lykkes i å endre forbrukeratferden, mener han.

Video:

Lansering

Halvard Rundberg lanserte «Vi som elsker Nord-Norge» under konferansen Agenda Nord-Norge.

Les også:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

SpareBank 1 Forvaltning
iFinnmark
Framtid i Nord
Violet Road
Avisa Nordland
Fremover
Lofotposten
Ishavskraft
Altaposten
SpareBank 1 Finans Nord-Norge
Premiér AS
Sparebank 1 Nord-Norge
Rana Blad
Lyngenlam
Vesterålen Online
iTromsø
Snakk
Brødrene Ingebrigtsen
EiendomsMegler 1
Harstad Tidene
Nordlys
SpareBank 1 Regnskapshuset
Helgelendingen
Krysspress