Her Bor Vi

Foto:

Wikipedia

Pelle politibil

Publisert: 6. februar 2017 14:21 Av: Skjalg Andreassen, Krysspress

Et tiltak for trafikksikkerhet vokste seg til å bli en landsomfattende favoritt.

26. desember 2002 hadde den første filmen om Pelle politibil premiere på norske kinoer. Det var det foreløpige høydepunktet for figuren som ble skapt på midten av 1980-tallet, da politimannen Åge Magnussen i Bodø brukte en gammel politibil, en VW boble, i et lokalt arbeid med trafikksikkerhet for barn.

Magnussens innsats ble lagt merke til, og i 1986 hadde Pelle politibil sin første opptreden i «Barnetimen for de minste» på NRK radio. Etter tre sesonger på radio og to bokutgivelser, ble det i 1993 laget en egen TV-serie med Pelle politibil – bilen som kan snakke og tenke selv.

Pelle politibil har turnert landet rundt med egen forestilling, sett av over 100.000 barn og voksne. I 2002 kom den første kinofilmen, som ble fulgt opp med nye filmer i 2010 og 2013. Det er også produsert spill, leketøy og andre kommersielle produkter med figuren. Sangen som ble brukt i serien, «Pelle-sangen», ble fremført av Lennart Mårli og Steinar Toftesund, og ble umåtelig populær – langt utenfor bare bruken som kjenningsmelodi for serien.

 

Les også:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

Fremover
iFinnmark
Harstad Tidene
Sparebank 1 Nord-Norge
Altaposten
Rana Blad
Troms Folkeblad
Violet Road
Vesterålen Online
Lofotposten
iTromsø
Lyngenlam
Framtid i Nord
Premiér AS
Nordlys
SpareBank 1 Finans Nord-Norge
Avisa Nordland
SpareBank 1 Regnskapshuset
Snakk
Brødrene Ingebrigtsen
Krysspress
Ishavskraft
SpareBank 1 Forvaltning
EiendomsMegler 1