Her Bor Vi

Foto:

Wikipedia

Pelle politibil

Publisert: 6. februar 2017 14:21 Av: Skjalg Andreassen, Krysspress

Et tiltak for trafikksikkerhet vokste seg til å bli en landsomfattende favoritt.

26. desember 2002 hadde den første filmen om Pelle politibil premiere på norske kinoer. Det var det foreløpige høydepunktet for figuren som ble skapt på midten av 1980-tallet, da politimannen Åge Magnussen i Bodø brukte en gammel politibil, en VW boble, i et lokalt arbeid med trafikksikkerhet for barn.

Magnussens innsats ble lagt merke til, og i 1986 hadde Pelle politibil sin første opptreden i «Barnetimen for de minste» på NRK radio. Etter tre sesonger på radio og to bokutgivelser, ble det i 1993 laget en egen TV-serie med Pelle politibil – bilen som kan snakke og tenke selv.

Pelle politibil har turnert landet rundt med egen forestilling, sett av over 100.000 barn og voksne. I 2002 kom den første kinofilmen, som ble fulgt opp med nye filmer i 2010 og 2013. Det er også produsert spill, leketøy og andre kommersielle produkter med figuren. Sangen som ble brukt i serien, «Pelle-sangen», ble fremført av Lennart Mårli og Steinar Toftesund, og ble umåtelig populær – langt utenfor bare bruken som kjenningsmelodi for serien.

 

Les også:
Mer fra Vi Som Elsker Nord-Norge:

Deltakere

Fremover
iFinnmark
Lofotposten
Violet Road
Troms Folkeblad
Bakehuset Nord-Norge
Rana Blad
EiendomsMegler 1
Sparebank 1 Nord-Norge
Avisa Nordland
Harstad Tidene
Brødrene Ingebrigtsen
Vesterålen Online
Nordlys
Helgelendingen
Altaposten
Snakk
Krysspress
iTromsø
Ishavskraft
SpareBank 1 Forvaltning
Framtid i Nord
SpareBank 1 Regnskapshuset
SpareBank 1 Finans Nord-Norge